Лацио не допусна изненада при домакинството си на Салернитана и се наложи с убедителното 3:0 в мач от 12-ия кръг на Серия “А”. С този успех тимът на Маурицио Сари задмина в класирането градския си съперник Рома, който по-рано през деня загуби от Венеция. За новаците пък това е девета загуба и те остават в зоната на изпадащите.

Успехът дойде сравнително лесно за “орлите”, но при 2:0 гостите удариха две греди. Новият най-голям голмайстор в историята на Лацио Чиро Имобиле заби дежурното си попадение в 31-вата минута, с което което увеличи рекорда си на 161 гола. 

Само пет минути по-късно Педро Родригес удвои след “подарък” от защитата на Салернитана. Испанецът изравни свое постижение отпреди 10 години: да се разписва в трети пореден двубой за първенство.

Гостите се активизираха след почивката и в 47-ата гредата спаси римляните след удар на Милан Джурич. Същото се повтори и в 66-ата, като този път изстрелът дойде от страна на Франк Рибери. Лацио обаче набързо сложи точка на спора с майсторско попадение на Луис Алберто в 69-ата минута.