Отборът на Лацио постигна труден, но ценен успех с 2:1 над Фиорентина в Рим. До 68-ата минута домакините губеха в резултата, но съумяха да постигнат пълен обрат, благодарение на който не позволиха на водача в класинето Ювентус да се откъсне напред.

В 25-ата минута неостаряващият Франк Рибери откри резултата. Французинът осъществи индивидуален пробив по лявото крило, нахлу в наказателното поле и с прецизен удар с десния крак изпрати топката в долния десен ъгъл на Стракоша.

3 минути след това Марко Пароло пропиля отличен шанс да изравни. Той засече подаване от корнер с глава, но право в ръцете на Драговски.

В 49-ата минута Рашид Гезал реши да изненада страна на домакините с неочакван удар от границите на наказателното поле, но ударът му срещна горната греда.

В 61-ата минута Никола Миленкович изстреля далечен шут, който обаче премина на сантиметри над вратата на Стракоша.

180 секунди по-късно Хони си освободи пространство в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар и опита късмета си от границите на пеналтерията, но Драговски бе на мястото си.

В 67-ата минута обаче вратарят на гостите сгреши фатално. Той влезе по непозволен начин в краката на съперников играч и реферът Фабри посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби голмайсторът на отбора Чиро Имобиле. При изпълнението италианецът се засили, спря и изчака Драговски да се хвърли преди да прати топката в обратния ъгъл за 1:1 в долния десен ъгъл.

В 83-ата минута обратът стана пълен. Луис Алберто овладя топката на границите на наказателното поле и с безмилостен шут в долния десен ъгъл матира Драговски за 2:1.

С този успех "римските орли" продължават да заемат второто място в Серия А с 65 точки, на 4 зад Ювентус. Фиорентина от своя страна е на 13 място с 31 пункта.