В двубой от 30-ия кръг на Серия А Милан се разправи като гост с Лацио и спечели с категоричното 3:0. Головете за успеха реализираха Чалханоглу, Ибрахимович от дузпа и Ребич.

Милан откри резултата в 23-ата минута след отлична атака. Чалханоглу и Златан Ибрахимович взаимодействаха отлично, а Чалханоглу се разписа във вратата на домакините, но и с помощта на късмета, след като топката се отклони от играч на домакините. 

В 34-ата минута Раду игра с ръка в наказателното поле на домакините в своя мач №300 в Серия А, а от точката на дузпата Ибрахимович се разписа, за да удвои преднината на "росонерите". Тук също Милан имаше късмет, след като кълбото мина под плонжа на Стракоша, който улови ъгъла.

В края на първата част Луис Алберто стреля към вратата на Донарума, но топката не пожела да влезе в мрежата. 

Милан направи преднината си класическа, след като в 60-ата минута Ребич беше точен след отличен пас на Бонавентура. Девет минути по-късно Ернандес пропусна златна възможност, во Стракоша хвана удара.

В 81-ата минута на срещата отново Ернандес направи сериозен пропуск като топката мина на сантиметри от вратата на Лацио.

След успеха Милан заема 6-ото място с 46 точки, а Лацио е на втората позиция с актив от 68 и изоставане от 7 след лидера Ювентус. Това беше и първо поражение на Лацио у дома.