Воденият от Дженаро Гатузо отбор на Милан намери възможно най-добрия момент да спре негативната си серия от четири поредни мача без успех в Серия А. „Росонерите” победиха с минималното 1:0 гостуващия Лацио в своя дом „Сан Сиро”, за да откажат напълно римляните от борбата им за класиране в Топ 4. Същевременно Милан се завърна в четворката и е четвърти с 55 точки, точка повече пред петия Рома и две по-малко от третия Интер, който е и с мач-пасив. Единственият гол за миланския колос 79-ата минута, когато Франк Кесие порази противника след отсъдена дузпа за нарушение срещу Матео Мусакио.

В самия край на мача пък двата отбора намериха и време да се сбият на терена, след като двата отбора започнаха да се бутат и блъскат в средата на терена. Най-деен бе Луиш Фелипе, който се разгневи на капитана Сусо, а всички футболисти на двата отбора побързаха да защитят честта на собствените си клубове.

Дженаро Гатузо подреди своите в обичайното 4-3-3, но на вратата бе Хосе Рейна, а не Джанлуиджи Донарума. Кжищоф Пионтек поведе атаката на Милан. Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо пък бяха в предни позиции за Симоне Индзаги, който насити с петима халфовата си линия.

Гостите от Рим първи можеха да ударят по своя опонент, като в третата минута Чиро Имобиле стреля отблизо, но блестящо спасяване на Хосе Рейна предотврати сигурен гол за „албичелесте”. След близо 20 минути игра халфът на Лацио Луис Алберто стреля от границата на наказателното поле на Милан, за да се наложи за пореден път Рейна да сапсява.

В 31-ата минута дойде първият добър шанс за Милан. Сусо стреля от средна дистанция, но топката премина встрани от вратата на Стракоша. Миг по-късно шанс се откри и пред Кжищоф Пионтек, ала полякът нямаше успех, след като ударът му с глава премина край десния страничен стълб на Стракоша.

Втората част на срещата пък стартира спокойно от двата тома, а първият шанс бе в 65-ата минута, когато Ромуло бе намерен перфектно зад отбраната на „росонерите”, но Рейна отново се намеси. Тъжни новини сполетяха Милан, когато капитанът Алесио Романьоли напусна контузен „Сан Сиро” през второто полувреме.

В 76-ата минута пък Джанлука Роки отсъди дузпа за Милан! Топката се отби в ръката на Франческо Ачерби, ала футболистът на Лацио я бе прибрал до тялото си и след еднократно изглеждане на ситуацията след ВАР, то Роки отмени решението си. Две по-късно обаче Роки бе безкомпромисен, след като Риза Дурмиси фаулира безскрупулно Матео Мусакио в наказателното поле. Зад топката застана Франк Кесие, а халфът бе безкомпромисен и откри – 1:0 за Милан!

Лацио натисна своя опонент в опит да изравни резултата, но без успех, а единственият голям шанс бе пред Сусо, който стреля по диагонала в добавеното време, ала Томас Стракоша демонстрира грандиозен рефлекс, за да неутрализира опасността.

В следващия мач Милан ще пътува до Парма за гостуване на едноименния отбор, докато Лацио ще приеме Удинезе на „Олимпико”.