Отборът на Наполи постигна солидна победа над Лацио в дербито от 5-ия кръг на Серия А. Тимът от Неапол се наложи над своя противник след обрат. Домакините от столицата поведоха с 1:0 след гол на Матия Дзакани, но след попадения на Мин-Жае Ким и Хвича Кварацхелия, тимът на Лучано Спалети ликува с трите точки.

Въпреки че два от головете в мача паднаха през първата част, интересните ситуации пред двете врати почти липсваха.

В края на първото полувреме Ървинг Лозано от състава на гостите трябваше да напусне терена принудително, след като пострада при свиреп удар с Адам Марушич. Двамата удариха главите си при въздушно единоборство, което не позволи на Лозано да продължи срещата.

Втората част започна много силно за гостите от Неапол, които имаха няколко отлични възможности за гол. В първите няколко случая късметът покри домакините, но в крайна сметка грузинецът Кварацхелия успя да вкара така скъпоценния гол в 61-ата минута, който се оказа и решаващ за крайния изход на мача.

След успеха в Рим, тимът на Наполи остава на върха във временното подреждане с равен брой точки с втория Милан. Двата тима имат по 11 пункта, но неаполитанци са с по-добра голова разлика. Лацио е седми с 8 точки.