Наполи постигна категорична победа с 3:0 при гостуването си на Лацио от 31-ия кръг на Серия А. По този начин неаполитанци до голяма степен отказаха „римските орли“ в битката за третото място, тъй като разликата между двата отбора нарасна на 7 точки.

Наполи поведе в резултата в 25-та минута, когато Мертенс подаде към Марек Хамшик, който след това пусна перфектен пас към Хосе Кайехон, а испанецът не пропусна да вкара в опразнената врата.

Наполи продължи да доминира и в 45-та минута пред Лоренцо Инсиние се откри невероятна възможност, но пропусна да вкара.

Наполи удвои своята преднина в 51-та минута, когато Алан пусна отличен извеждащ пас към Лоренцо Инсиние, който изпревари Стракоша и отблизо порази целта.

Лацио имаше възможност да намали изоставането си в резултата в 61-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Наполи Сергей Милинкович-Савич стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Патрик Габарон направи добър пробив в 70-та минута, който бе завършен с премерен удар, но Пепе Рейна демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Лацио бе много близо до отбелязването на гол в 71-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Наполи Уелси Худт изпревари Рейна и стреля с глава, но защитник на гостите успя да изчисти топката от гол линията.

В добавеното време на мача Наполи вкара трети гол. Жоржиньо подаде към Пьотър Зелински, който отклони към Лоренцо Инсиние, а той с много точен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Стракоша.

Наполи е трети с 67 точки, а Лацио е четвърти с 60.