С два гола на Чиро Имобиле Лацио победи като гост Болоня с 2:0 в мач от 27-я кръг на Серия А. Имобиле се разписа в 9-ата и 74-ата минута. Победата изкачи Лацио на четвъртото място в класиране с 53 точки в актива. Това бе трета поредна победа за тима от Рим в Серия А, общо пети двубой без загуба в шампионата.

Отборът на Болоня пък прекъсна серия от четири поражения в миналия кръг, но сега отново трябваше да се примири със загубата. Болоня е на 16-о място с 28 точки.

Болоня организира опасна акция в 8-ата минута, когато Бруно Петковичопита да намери свободен съотборник, но гостите се справиха.

Само минута по-късно Чиро Имобиле засече отлично топката и с глава се разписа за 1:0 в полза на Лацио. Фелипе Андерсо пропусна изгодна възможност да реализира в 26-ата минута, пращайки топката над гредата.

Федерико Вивиани пък отправи обещаващ удар за Болоня в 30-ата минута, но вратарят на Лацио Томас Стракоша реагира навреме.

Само две минути по-късно и Лацио пропиля шанс за нов гол, след като Стефан Раду стреля край лявата греда на съперника. Малко преди почивката Бруно Петкович отново бе неточен при удара си към вратата на Лацио.

През второто полувреме гостите не допуснаха изравняване, а с втория си гол Чиро Имобиле донесе успеха на Лацио.

Имобиле завърши хубава индивидуална акция с чудесен изстрел, който стражът на домакините Антонио Миранте не успя да откраци и Лацио поведе с 2:0 в 74-ата минута.

Болоня можеше да намали в 90-ата минута, но Блерим Джемайли не успя да преодолее албанеца Стракоша и тимът от Рим триумфира с 2:0.