Отборът на Ювентус се доближи до нова титла в Серия А с пореден успех в шампионата. Тимът от Торино разби с 3:0 Лацио в мач от 34-я кръг и увеличи победната си серия на осем мача. Юве вече има 82 точки на върха в Италия, а Лацио с новия треньор Кристиан Броки начело е девети с 48 точки в актива си. „Старата госпожа“ има девет точки преднина пред втория Наполи и може още следващия уикенд да спечели и на теория титлата в Серия А.

Попаденията за домакините падната в 39-ата, 52-ата и 64-ата минути, като точни бяха Марио Манджукич и на два пъти Пауло Дибала.

Лацио игра с човек по-малко от 48-ата минута, заради втория жълт и съответно червен картон на испанеца Патрик Габарон.

Иначе Пауло Дибала можеше да се разпише още в 10-ата минута, но стражът на гостите Федерико Маркети се отличи с блестящо спасяване. Алекс Сандро пък отправи не лош удар към вратата на Ювентус в 20-ата минута, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 39-ата минута Пол Погба пусна към Марио Манджукич, а хърватинът се разписа от близко разстояние вкара за 1:0.

След почивката задачата за гостите се усложни още повече, след като Патрик Габарон бе изгонен за втори жълт катрон. Наказанието за Лацио не закъсня и в 52-ата минута натискът на Ювентус доведе до дузпа, която Пауло Дибала превърна във втори гол. Дибала бе точен и в 64-ата минута, правеки резултата 3:0, когато овладя след брилянтен пас от Сами Кедира и изпрати топката в мрежата на Лацио.

Домакините можеха да направят победата още по-внушителна в 86-ата минута, но Симоне Дзадза не успя да преодолее Маркети и резултатът остана 3:0 за Ювентус.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS