Серия А е едно от най-притегателните първенства в Европа, независимо от доминацията на Ювентус и другите тимове се опитват да бъдат равностойни на лидера. Безспорно пристигането на Кристиано Роналдо в тима от Торино още повече повиши интереса към футбола на Ботуша.

Все пак ние ще направим една своеобразна класация на база недоброто представяне на футболисти, от които се е очаквало повече, или иначе казано разочароващите.

Ето и топ 10 на имената, които до този момент не оправдават доверието през този сезон:

10. Хавиер Пасторе (Рома) - има и позитивни игри, но са доста епизодични, вкара два много красиви гола срещу Аталанта и Фрозиноне. В момента той по-скоро се бори за титулярното място с Пелегрини и Дзаньоло, отколкото да вдига класата на "вълците".

9. Джовани Симеоне (Фиорентина) - През миналия сезон наниза 14 гола, а през този до сега има само 4 гола от 17 изиграни срещи. В определени моменти той пропуска момента да стреля и да отбелязва попадения. Фиорентина със сигурност ще търси нови попълнения в атаката, а не е много сигурно дали Джовани ще успее да се пребори с тях.

8. Дъглас Коста (Ювентус) - Очакванията към бразилеца бяха повече от големи, но тдо този момент той не оправдава очакванията, дори се прояви негативно и отнесе наказание за удар с лакът срещу съперников играч. Конкуренцията в тима е повече от голяма, а дали той ще успее да се наложи след Нова година, ще видим?

7. Симоне Дзадза (Торино) - Очакванията бяха заедно с Белоти да успеят да класират Торино в местата в зона Европа, но в 15 мача той отбеляза само 1 гол. Сбърка и при единствения гол за Ювентус в дербито на Торино, а е проектонационал на Италия. Има вариант за трансфер в испанския Валенсия.

6. Луис Алберто (Лацио) - През миналия сезон игра на високо ниво с 11 гола и 16 асистенции, а в края на сезона контузията му попречи на Лацио да не влезе в зона Шампионска лига. През този сезон Алберто не е на висотата от миналия, ако в началото на сезона Индзаги залагаше повече на играча, постепенно той свали доверието си, все пак напоследък испанецът получава игрови минута, а ако върне и настроението си в играта, то Лацио може да се бори за място в топ 4.

5. Сергей Милинкович-Савич (Лацио) - След платената огромна сума за сърбина очакванията бяха той да се представи по-добре от миналия сезон, но това до момента не се случва, а той не демонстрира класата, която има. Играе редовно, а в последно време има и прогрес в играта му, но има още какво да даде на "лациалите".

4. Хакан Чалханоглу (Милан) - Беше един от най-добрите играчи на Милан като реализираше и правеше асистенции, но в момента е голямо разочарование, игра добре срещу Дюделанж и толкова. Има голяма вероятност да напусне отбора в посока Германия, където го очакват от Лайпциг и Шалке. Все още запазва титулярното си място.

3. Раджа Наинголан (Интер) - Очакванията бяха да се превърне в лидера на полузащитата на Интер, но след като направи няколко добри мача той прояви характера си, сложен и недисциплиниран, неспазващ режим, в момента е изваден от състава, тъй като не се явява на тренировки, вероятно може да бъде продаден през януари.

2. Патрик Шик (Рома) - Очакванията на феновете към него не бяха големи, но той съумя в един момент да замени Джеко, докато той беше с травма. В момента се губи на полето и не оправдава платените за него 42 милиона евро. Все още има шанс да се наложи сред титулярите, ако не сигурно ще бъде продаден.

1. Гонсало Игуаин (Милан) - След трансфера в Милан се надяваха да имат качествен голаджия предвид класата на играча. Получи се точно обратното, разочарование и от двете страни. Няма гол в осем поредни срещи, в тях влизат и дербитата с Ювентус и Наполи. Той пропусна дузпа в дербито с Юве, а беше и изгонен. Той все още е собственост на Ювентус, а Милан едва ли ще иска да го купи, може още зимата той да поеме към друг клуб. като сред спряганите имена е това на Челси. Игуаин е работил с наставника Маурицио Сари в Наполи, а това леко отваря вратата в посока Лондон, но да видим.