Торино завърши с победа с 3:1 срещу Лацио в последен двубой за двата отбора през настоящия сезон в Серия А. Головете за “биковете“ отбелязаха съответно Яго Фалке в 51-ата, Саша Лукич с 53-ата и Лоренцо Ди Силвестри в 80-ата минута. За “римляните“ почетен гол отбеляза топреализаторът на отбора Чиро Имобиле.

Мачът беше протоколен, след като и двата отбора нямаха за какво да се борят. “Орлите“ вече си бяха гарантирали участие в Лига Европа след спечелването Купата на Италия, докато домакините, даже и при победа, нямаха възможност да изместят Рома от 6-то място, поради по-слабите си показатели.

Мачът започна в много ниско темпо. Преимуществото в притежанието на топката за Торино беше огромно, но реалните голови положения бяха изключително малко. В 11-ата минута първи шанс се откри пред звездата Андреа Белоти. Италианският нападател получи отлично центриране отляво, но ударът му премина далеч над вратата.

В 27-ата минута дойде и първата спорна ситуация пред вратата на “биковете“. Острието на Лацио Чиро Имобиле навлезе с топка в наказателното поле и нагледно беше препънат от противников защитник. Главният съдия Росарио Абисо и неговите помощници обаче прецениха, че основания за отсъждане на 11-метров удар няма.

Последното опасно положение за полувремето дойде пред вратата на Лацио. Нападателят на “Ел Торо“ Саша Лукич получи топката на границата на наказателното поле, успя да се завърти и да отправи опасен удар, профучал в близост до десния страничен стълб на стража на гостите Силвио Прото.

За сметка на летаргичното първо полувреме Торино направиха светкавичен старт на втората част. Само в рамките на 2 минути – 51-а и 53-а – футболистите на Валтер Мадзари отбелязаха 2 бързи гола. Първо се разписа Яго Фалке. След изпълнено странично хвърляне отляво на вратата на Лацио защитата на хората на Симоне Индзаги изпуснаха аржентинеца, който се разписа от непосредствена близост.

В 53-ата минута резултата беше покачен на 2:0. След изпълнение на корнер за Лацио топката беше изчистена в краката на полузащитника на Торино Соалиху Мейте, който намери убийствен извеждащ пас в дълбочина към Саша Лукич, който преодоля вратаря Прото, за да покачи резултата в полза на домакините.

Момчетата на Индзаги не се отказаха и започнаха да търсят по-настървено връщане на гол. Това се случи в 67-ата минута. Полузащитникът Марко Пароло изведе в коридор Имобиле, който успя от малък ъгъл майсторски да прокара топката между краката на защитника Николас Нколу и под плонжа на вратаря Салваторе Сиригу.

Последният гол в двубоя дойде в 79-ата минута. Симоне Дзадза беше намерен на точката на дузпата след центриране отляво. Изстрелът на италианеца беше париран, но най-съобразителен се оказа крайният защитник Лоренцо Ди Силвестри, който засече топката на задна греда, правейки резултата 3:1 в полза на момчетата на Мадзари.

Торино завършва сезона с 63 точки, на 7-то място в класирането, докато Лацио 59 остана едва на 8-ма позиция.


Автор: Емануил Тодоров