Лацио и Сампдория сътвориха зрелищен мач, завършил 2:2 на „Стадио Олимпико“ в среща от 15-ия кръг на Серия А. Двата тим си размениха по едно попадение дълбоко в добавеното време на втората част, което в крайна сметка раздели точките, но остави влага за зрителите за часове напред.

Гостите откриха резултата през първата част чрез Куалярела (21‘), а Ачерби (79‘) изравни десетина минути преди края на срещата. В добавеното време Чиро Имобиле (96‘) вече виждаше как носите трите точки на Лацио, преди в 100-ата минута, заради дългото продължение, Рикардо Сапонара да смълчи домакинските фенове с попадение за 2:2.

Лацио - Сампдория

източник: Gulliver/GettyImages

След това равенство Лацио остава 5-ти с 25 точки, докато Самп е 8-ми с 20 т. За "римските орли" резултатът продължава серията им от 4 поредни хикса в шампионата, което за момента ги оставя извън Топ 4 на таблицата.

Срещата започна силно за домакините. В 15-ата минута Имобиле вкара топката във вратата на противника, но попадението бе отменено поради засада. В 22-ата Сампдория откри резултата с първия си удар. Никола Муру освободи Фабио Куалярела, който отклони отблизо в мрежата, оставяйки Стракоша безпомощен.

И през втората част Лацио имаше по-чистите положения. Отново Имобиле подаде брилянтен пас към Пароло, който отправи удар отблизо, но премина топката премина с малко в аут. В 73-ата Хоакин Кореа овладя ниско подаване и шутира в средата на целта, но Емил Аудеро улови.

Лацио - Сампдория

източник: Gulliver/GettyImages

6 минути след това домакините успяха да стигнат до пълния обрат. Пароло комбинира с Франческо Ачерби пред наказателното поле, а той отблизо с прецизен удар вкара втория гол за Лацио. Но нищо не бе свършило, тъй като драмата тепърва предстоеше. В добавеното време Бережински остави гостите с човек по малко, а секунди след това реферът отсъди и дузпа за домакините след консултация ВАР.

Зад топката застана Чиро Имобиле, който не сгреши за 2:1 в 96-ата минута. С последната си атака в срещата Сампдория успя да се възползва от грешка в защитата на Лацио и Сапонара оформи крайното 2:2 в едно луда нощ на „Олимпико“.