Агентът на Чиро Имобиле Марко Сомела заяви, че отборите, които искат да вземат нападателя ще трябва първо да „почукат на вратата“ на президента на Лацио Клаудио Лотито.

GettyImages/Gulliver
45 снимки

Италианският национал реализира 27 гола в 26 мача в Серия А с екипа на „римските орли“ преди първенството да бъде спряно заради пандемията причинена от коронавируса.

„Имобиле и отборът вършеха необикновени неща. Надявам се първенството да бъде възобнове, защото беше страхотно до този момент“, каза Сомела пред Tuttomercatoweb.

“Що се отнася до Чиро, просто не забравяйте, че цифрите показват сами за себе си. Той е пред Кристиано Роналдо, Роберт Левндовски и Килиан Мбапе. Лацио се превърна в много важна част от италианския футбол“, добави още агентът.

Чиро Имобиле игра за Ювентус, Дженоа и Торино в Италия, а президентът на Лацио Клаудио Лотито реши да го върне на Апенините с рансфер от Севиля на стойност 9,45 милиона евро през 2016 година.

Оттогава Чиро Имобиле спечели Купата и Суперкупата на Италия, а Сомела настоява, че той няма да бъде примамен от изгодна сделка за много пари.

„В миналото Чиро направи няколко избора и никога не е поставял икономическия аспект на нещата на първо място. Винаги предпочиташе да отиде там, където се чувстваше ценен и обичан. Дори с цената на загуба. Ако той е станал това, което е днес, това до голяма степен се дължи и на Лацио, на отбора и клуба.“

„Що се отнася до трансфера му, който го иска, в крайна сметка ще трябва да почука на вратата на Лотито. И, разбира се, също и на вратата на Чиро“, каза агентът на Имобиле.