Арсенал води в надпреварата за подпис на полузащитника на Лацио Сергей Милинкович-Савич, след като проучва сръбския национал през септември по време на сблъсъка срещу Верона, според Corriere dello Sport. Милинкович-Савич редовно е свързван с преминаване във Висшата лига през последните години, но сега е изкушен да се премести в Англия, след като е впечатлен от формата и стила на игра на Арсенал и Микел Артета през този сезон.

В момента "артилеристите" са начело в таблицата на Висшата лига и се очаква да инвестират през януарския трансферен прозорец. Артета призова клуба си бързо да привлече играчи, за да могат да се установят в новия си отбор. Арсенал вече изпрати оферта от 55 милиона паунда за Михайло Мудрик, отхвърлена от Шахтьор Донецк.

Милинкович-Савич има договор с Лацио само до 2024 г., което означава, че клубът може да се стреми да го продаде най-късно през лятото, за да избегне навлизането на полузащитника в последната година от договора му. Президентът на Лацио Клаудио Лотито каза, че отборът може да поднови контракта на сръбската звезда.