Президентът на Лацио Клаудио Лотито прекара последните дни във всячески опити да изчисти реномето на клуба след антисемитския скандал, който забъркаха ултрасите на „орлите”. Босът направи серия ярки коментари и реши да започне благородна инициатива – до голяма степен като натриване на носа заради виновниците, но накрая падна сам в капана, който неволно сам си заложи.

Тифозите на Лацио сътвориха огромен антисемитски скандал

Босът на Лацио: Изпращам по 200 фена годишно в Аушвиц!

За какво иде реч?

Днес в италианските медии излязоха записи на телефонен разговор, в които Лотито окачествява като „маскарад” вчерашното си посещение в местна синагога. То трябваше да бъде акт на разкаяние, след като привържениците на Лацио налепиха стикери с лика на Ане Франк в сектора на „Олимпико”, където по традиция стоят най-запалените фенове на градския съперник. Всичко това доведе до разследване на 16 фена на „лациалите”, а Лотито се зарече от днес нататък да плаща всяка година за посещението на 200 привърженици в Аушвиц.

Вчера Лотито остави голям венец с цветя пред местна синагога, който обаче след разкритията от днес бе намерен във водите на Тибър. Момчетата от римската еврейска общност планираха да върнат букета цветя пред дома на Лотито, ала очевидно са променили намеренията си.

В Серия А ще четат дневника на Ане Франк 

Това, което ги разяри жестоко, бе истината за отношението на Лотито към цялата история. Очевидно то е доста по-различно от това, което той се опитва да покаже в публичното пространство. „Вице-равинът ще бъде ли там? Само равинът ли ще присъства”, пита разочарован Лотито.

„Те не струват нищо. Нали виждате с какви хора си имаме работа? Вице-равинът е в Ню Йорк. Нека просто да приключим с този маскарад, сещате се какво имам предвид”, добавя босът в скандалния запис.