Бъдещето на Маурицио Сари в Лацио е поставено под съмнение, тъй като и треньорът, и клубът не са сигурни дали искат да продължат заедно. “Бианкочелестите” имаха доста добри, но и доста лоши изяви през този първи сезон на Сари в клуба. Въпреки че вероятно ще се класират за Лига Европа, “орлите“ така и не станаха поне твърди претенденти за класиране в четворката.

Неделната загуба с 0:3 в дербито в Рим предизвика безпокойство, тъй като директорите на клуба и президентът Клаудио Лотито забелязаха много прилики с други тежки поражения през този сезон.

От своя страна, Сари също има съмнения относно оставането си в клуба. Треньорът не беше доволен от януарската трансферна кампания, а ако остане очаква сериозна селекция през лятото.

Бившият треньор на Ювентус, Наполи и Челси подписа двугодишен договор през 2021 г. и имаше информации, че ще удължи договора си до 2025 г.

Сари има опция да прекрати договора си с Лацио през май, но само ако се присъедини към чуждестранен клуб – на този етап тази възможност не съществува.