Централният бранител Стефан де Фрай излезе със собствена позиция след вчерашното обявление на клуба, че се прекратяват преговорите по подновяването на неговия договор. Холандският национал заяви, че изпитва болка от неблагоприятната развръзка, която се дължи на невъзможността двете страни да стигнат до „задоволително споразумение”.

Снощи спортният директор на „лациалите” Игли Таре информира, че клубът оттегля предложението си за нов договор до 26-годишния футболист. Това значи, че той ще напусне отбора като свободен агент в началото на юли.

Лацио обяви: Де Фрай напуска клуба

„Беше много труден период, изпълнен със спекулации за бъдещето ми, и накрая се стигна до този етап, който никой не желаеше. За съжаление не бяхме в състояние да постигнем задоволително споразумение и за двете страни по редица причини.  Разбирам много добре разочарованието сред феновете на Лацио и ме боли, че си тръгвам по такъв начин.”

„Макар че съм много щастлив тук и се чувствам у дома, понякога човек трябва да напусне комфортната си зона, за да постигне целите, които преследва.”

„Завинаги ще бъда благодарен на Лацио и на феновете, че през цялото време бяха до мен, както и за предоставените възможности и доверие. Винаги съм опитвал да демонстрирам това, като съм давал най-доброто от себе си и ще продължа по същия начин до края”, завърши Де Фрай.