Старши треньорът на Рома Даниеле Де Роси предупреди футболистите си, че градския сблъсък срещу Лацио не е нещо обичайно и увери, че не тревожи за рефера, тъй като не протестира като някои други специалисти. Голямото дерби на Рим предстои утре (6 април) от 19:00 часа, а Рома е домакин в двубоя от 31-ия кръг на Серия А. 

Това ще бъде първо дерби за Де Роси като старши треньор на Рома. "Вече съм доста по-спокоен, дори когато се вълнувам", заяви треньорът, попитан за разликите с годините, когато беше футболист.

"Момчетата показват правилно отношение и работят много сериозно. Мотивираме ги по правилния начин, без да преувеличаваме", каза още Даниеле Де Роси, цитиран от Voce Giallorossa.

Снимки: Gulliver/GettyImages
66 снимки

Наставникът на Рома разкри, че ще прецени днес за участието на Тами Ейбрахам, докато Пауло Дибала може да не играе пълни 90 минути срещу Лацио, след като наскоро се възстанови от мускулна контузия. "Трябва да подготвим всичко с мисълта, че този мач няма да има нормални последици. Не става дума за същия стрес като за Рома - Сасуоло. Има нещо различно, а предишните дербита не бяха позитивни. Футболистите имат желание за отмъщение, което трябва да подхраним, но без преувеличаване. Предстои ни футболен мач срещу силен отбор, така че трябва да имаме ясно съзнание и да действаме като футболен отбор", обясни Де Роси.

"Футболистите искат да играят в такива мачове, а понякога стискат зъби и въпреки това играят. Нямаме достатъчно време да правим хипотези за Лацио, трябва да се съсредоточим върху себе си. Знаем, че Игор Тудор е добър треньор с ясна идентичност, която се опитва да предаде на своите играчи. Ние подготвяме плана си за двубоя въз основа на това, което видяхме досега и това, което смятаме, че ще направят. Тудор е умен треньор, когото уважавам изключително много", продължи наставникът на Рома.

"Нямам стратегия що се отнася до реферите. Не се концентрирам прекалено много върху тях, защото не мога да ги тренирам, за да взимат правилни решения. Съдиите, футболистите и бившите играчи трябва заедно да изработват правилата", завърши Даниеле Де Роси.