Фенове на Левски подкрепиха тези на Лацио в протеста им срещу собственика Клаудио Лотито. През уикенда ултрасите на "орлите" започнаха серия от изяви срещу боса на клуба, несъгласни с неговото управление. 

По улиците на Рим се проведоха шествия срещу Лотито, а транспаранти с надпис "Liberaci dal male" (б.а. избави ни от злото") се появиха в редица европейски градове. 

Привърженици на Левски издигнаха подобен транспарант пред "Александър Невски". Същото сториха и от фен клуб "Ultra Varna". 

Братските отношения между фенове на "сините" и Лацио датират от 2002 година. Тогава запалянковци на столичания гранд присъстват на дербито между "орлите" и Рома. Впоследствие Сектор Б и Curva Nord изграждат силна връзка помежду си. Привържениците на Левски са с особен статут сред тези на Лацио. През годините запалянковци от много други големи европейски клубове опитват да имат подобни отношения с тези на Лацио, но не са приети от "орлите". 

Фенове на Левски

Лацио гостува на Левски на 100-годишнината на клуба, а за да се случи събитието на "Васил Левски" с основна заслуга бяха феновете на двата отбора.