Новият наставник на Лацио Игор Тудор даде първото си интервю, откакто пое тима след напускането на Маурицио Сари. Пред клубната телевизия младият специалист беше категоричен, че лесно е приел предложението на римляните и че е останал с отлични първи впечатления от “орлите”.

“Не ти е нужна някаква конкретна причина да дойдеш и да поемеш толкова престижен отбор като Лацио. Достигането до такива нива е целта на всички треньори. Да бъда част от този клуб и да водя силен състав със специални фенове в град като Рим - как бих могъл да не приема? Вече видях тренировъчната база във Формело. Там можеш да работиш добре, като има всички предпоставки и съоръжения, необходими за един наставник, при това са на много добро ниво. Усетих сериозността и организацията на клуб, в който всички са предразположени да работят добре по прост, но правилен начин. Едно семейство, както ми харесва. Отстрани винаги съм забелязвал, че тук на треньора се дава важна роля, за да може той да си върши работата добре.

Лацио все още може да даде много, затова трябва да се залавяме за работа. Не е лесно да дойдеш след треньор, който практикува различен тип футбол от твоя. Определено ще ми отнеме време, за да се адаптирам, но вярвам, че разполагам с добър състав. От мен зависи бързо да предам своите идеи и съм убеден, че това ще стане. Все още не съм се виждал с Матео Гендузи, но знам, че е победител. Той има манталитета, който е необходим в определени отбори, където има взискателни футболисти. Николо Казале пък е “златно” момче, както и силен играч. Със сигурност ще ми бъде от полза.

Бях защитник, но също така съм играл в халфовата линия, а при Марчело Липи дори бях бек. Като наставник обаче обичам да работя много върху офанзивната фаза на играта. Когато става въпрос за защита, необходим е целият отбор, а не само бранителите и вратарят. Нужна е жертвоготовност, която никога не бива да липсва. Като треньор аз не се отказвам от нищо. Искам да виждам смелост в преходите в играта, както и в защитната и атакуващата фази, а също така качествена игра и тичане в свободни пространства. Модерният футбол върви в тази посока: атакуване с много футболисти и избягване на скучната игра. Никога не съм задоволен”, коментира Тудор.