Италианският Лацио официално привлече правнука на бившия фашистки лидер на Италия – Бенито Мусолини. 18-годишният десен бек Романо Флориани Мусолини ще играе като краен бранител за юношеските формации на Примаверата на „бианкочелестите”, като вече дори записа два мача в последните седмици, включително и участие при загубата с 0:2 от Ювентус в събота.

Мусолини-младши играе за отбора до 18-годишна възраст, който е ръководен от легендата Томазо Роки. Флориани Мусоли е син на внучката на Бенито Мусолини Алесандра, която е италиански политик и бивш член на европейския парламент.

„В Лацио ме съдят само по това как играя, а не защото моята фамилия е Мусолини”, каза Романи пред Il Messaggero.

Част от ултрасите на Лацио имат сериозни предпочитания към „крайно дясното” мислене. През годините на Курва Норд на „Стадио Олимпико” са издигани редица транспаранти, изразяващи гордост от фашисткото движение, включително един, който гласеше: „Рим е фашистки”.

През 2005-а година клубната икона Паоло Ди Канио отправи фашистки поздрав към феновете на Лацио към голямата трибуна след победата в дербито с Рома. След полученото наказание тогава, Ди Канио каза: „Аз съм фашист, не съм расист”. Бенито Амилкаре Андреа Мусолини е 27-ият министър-председател на Италия и ръководи страната от 1922-а до 1943-а година, а също така и министър на войната от 1933-а до 1945-а година.