Ювентус има сериозен интерес към плеймейкъра на Лацио Луис Алберто. "Бианконерите" усилено търсят футболист с подобни качества и са насочили поглед към 29-годишния испанец. Привличането му обаче няма да е лесна задача, заради очертаващите се доста трудни преговори с президента на "Орлите" Клаудио Лотито, съобщава "Радиосей".

Луис Алберто не се представя на обичайното ниво през настоящия сезон. Той редува силни и слаби мачове под ръковоството на Маурицио Сари. Затова се говори, че от Лацио са склонни да го продадат през лятото, но само при добра оферта.

От Ювентус са готови да направят опит да вземат испанеца в редиците си. Торинци обаче не са склонни да платят цената от 40 милиона евро, която президентът на Лацио Клаудио Лотито е поставил на този футболист. Точно затова и преговорите се очертава да бъдат трудни.

Очаква се от Юве да опитат да убедят боса да свали цената на играча, включвайки като част от сделката един или повече от младите си таланти, като например Николо Ровела. На този етап обаче не е ясно дали Лотито ще е склонен да обмисли подобна сделка.