Ювентус победи Лацио с 2:0 у дома в първи полуфинален мач за Купата на Италия. Федерико Киеза (50) и Душа Влахович бяха точни за успеха на "бианконерите", като по този начин дадоха комфортен аванс на тима си преди реванша. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Двубоят започна с натиск на домакините, които действаха на бързи обороти, но не създадоха нещо опасно пред противниковата врата. В 11-ата минута главният рефер отсъди дузпа за "бианконерите" за нарушение на Матиас Весино срещу Андреа Камбиазо. Ситуацията беше прегледана на ВАР и се оказа, че защитникът първо е бил в засада и наказателният удар беше отменен. 

Постепенно Лацио се окопити и изравни играта. В 40-ата минута гредата спаси домакините след удар с глава на Луис Алберто. В 45-ата минута вратарят на "орлите" улови силен удар от дистанция на Адриен Рабио. 

В началото на второто полувреме Ювентус поведе. В 50-ата минута Камбиазо пусна страхотен извеждащ пас към Федерико Киеза, който изпревари прекия си пазач и останал сам срещу вратаря не сбърка. 

По-добрата игра на домакините продължи и в 60-ата минута Мануел Локатели отправи доста опасен далечен изстрел, който профуча до гредата.

В 64-тата минута резултатът бе удвоен. Уестън Маккени намери Душан Влахович в наказателното поле, той финтира защитник и със силен шут по земя отбеляза за 2:0.

В 70-ата минута удар с глава на Федерико Гати след центриране от корнер мина над вратата.