Нападателят на Интер Кейта Балде Диао призна, че му доставя огромно удоволствие отново да стъпи на „Олимпико”, макар и вече като съперник на бившия си тим Лацио. Сенегалецът с испански паспорт обеща да остави настрана сантиментите и да преследва победата.

23-годишният играч изкара 4 сезона при „лациалите”, които напусна миналата година, за да премине в Монако. 12 месеца по-късно той се оказа изпратен под наем в Интер, който го искаше усилено далеч по-рано.

„Познавам Лацио много добре и е удоволствие отново да се върна тук. Сега трябва да защитавам цветовете на Интер и съм концентриран върху това да спечеля мача”, заяви бившият кадър на Барселона.

„Интер няма намерение да забавя ход, искаме да останем на върха и да гоним второто място. Изградихме колектив и правилно мислене да гоним челните места. Сега искаме да запазим своята инерция.”

„Ще дадем всичко от себе си. Този двубой е абсолютно задължителен за печелене. Ако искаме да изпълним целите си, ще имаме нужда от целите сила и концентрация, за да победим в този мач”, добави Кейта.