Кристиано Роналдо не успя да открие головата си сметка за Ювентус и в дебюта си на „Алианц Стейдиъм“. 144 дни след онази знаменита задна ножица във вратата на Джанлуиджи Буфон с екипа на Реал Мадрид в четвъртфиналите на Шампионска лига, днес португалецът изигра първия си мач пред домашна публика с „черно-бялата“ фланелка. Мечтаният дебют за Роналдо обаче не се осъществи и той продължава да търси първото си попадение в новия си тим. Иначе „стара госпожа“ не срещна трудности при домакинството на Лацио и надделя с 2:0 в двубой от втория кръг на Серия "А". „Бианконерите“ вкараха по едно попадение през първата и втората част, за да си осигурят вторите три точки от началото на шампионата. 

Босненецът Миралем Пиянич откри за домакините в 30-та минута след плътен шут от 20 метра, фронтално на вратата на Томас Стракоша. Крайният резултат бе оформен 15 минути преди последния съдийски сигнал, когато Марио Манджукич се оказа на празна врата след подаване отдясно на Жоао Кансело. Центрирането бе насочено към Кристиано Роналдо, но стражът на Лацио пипна топка с пръсти, а тя отиде при непокрития хърватинът, който от няколко метра не сгреши.

Това е втори успех за Ювентус от началото на сезона, след победата над Киево с 3:2 като гост преди седмица. Лацио продължава да не успява да запише точка, след като тимът отстъпи и и на Наполи с 1:2 в първия кръг.

Гостите от Рим започнаха по-активно срещата и опитаха да пресира „високо“ своя съперник. В 11-та минута Сенад Лулич стреля от дистанция, но топката премина с малко покрай десния страничен стълб на Юве. Три минути по-късно Имобиле падна в наказателното поле, след контакт с Киеини, но съдията си замълча и не даде наказателен удар. В следващата атака Марушич също опита късмета си с удар извън наказателното поле, но топката се спря в ръкавиците на Шченсни.

След първия четвърт час на срещата домакините постепенно започнаха да поемат контрола върху събитията на терена. В 19-та минута гредата спаси Лацио, след като Сами Кедира остана сам в наказателното поле на „римските орли“ и шутира, но топката се отби в левия страничен стълб зад Старкоша.

Десет минути след това падна и първият гол в двубоя, дело на босненеца Миралем Пянич. Атака отдясно на Кансело прати топката в наказателното поле на Лацио. Гостите не съумяха да изчистят, а Матюиди свали за намерилия удобна позиция за шут Пянич. Опорният халф на Юве не се забави и стреля от воле падащата пред себе си топка, която скоростно влеят в долния ляв ъгъл на вратата на Лацио. През втората част Роналдо стреля опасно на два пъти към вратата на Томаш Стракоша, но така и не успя да намери целта. Крайният резултат бе оформен 15 минути преди края на двубоя, когато подаване на Кансело отдясно към Роналдо бе отбито от Стракоша. Топката остана зад Кристиано, който не успя да вкара на празна врата. Това обаче направи неговия колега в нападение Марио Манджукич, който нямаше проблем да реализира от няколко метра.

Стартови състави на двата отбора:

Ювентус: Войшек Шченсни, Алекс Сандро, Леонардо Бонучи, Джорджио Киелини, Жоао Кансело, Блес Матюиди, Миралем Пянич (Емре Джан 69‘), Сами Кедира (Родриго Бетанкур 85‘), Марио Манджукич, Федерико Бернардески, Кристиано Роналдо

Старши треньор: Масимилиано Алегри

Лацио: Томаш Щракоша, Уолъс, Франческо Ачерби, Щефан Раду, Сенад Лулич, Сергей Милинкович-Савич (Риза Дурмиси 79‘), Лукас Лейва, Марко Пароло (Милан Бадел 64‘), Адам Марушич, Луис Алберто (Хоакин Кореа 64‘), Чиро Имобиле Старши треньор: Симоне Индзаги