Отборите на Лацио и Фиорентина завършиха при резултат 1:1 в мач от 20-ия кръг на Серия А. "Римските орли" се настаниха на третото място в италианския шампионат, докато "виолетовите" към момента заемат 12-та позиция в таблицата. 


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Домакините започнаха по-добре двубоя, като още преди да са изминали 10 минути игра успяха да поведат в резултата. В 8-ата минута след центриране от корнер Николо Казеле вкара първия си гол с екипа на римските "орли", за да даде преднина на домакините. 

В 28-ата минута Иван Проведел се отличи със спасяване след шут на Лука Йович от границата на наказателното поле. 

До края на първата част Фиорентина владееше повече топката, но повече голове не паднаха.

Фиорентина стигна до изравнителен гол в 49-ата минута, след като Николас Гонсалес отбеляза красиво попадение от дистанция с мощен изстрел. 

В 56-ата минута Матиа Дзакани пропусна добра възможност отново да изведе Лацио напред в резултата. Три минути след това Гонсалес можеше да даде аванс на Фиорентина, но стреля на сантиметри над вратата. 

Пет минути след това Рикардо Сапонара стреля по земя, но Проведел спаси, а в 66-ата отново се намеси при изстрел на Лука Йович. 

В 83-ата минута Чиро Имобиле стреля точно над напречната греда. В добавеното време на срещата Никола Миленкович пропусна огромен шанс да донесе победата на Флоренция.