Лацио и Наполи завършиха наравно 0:0 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Двата тима разочароваха на "Олимпико" и не създадоха почти нищо интересно пред вратата на противниковия отбор. Гол на домакините в началото на второто полувреме беше отменен заради засада на Тати Кастеянос. 

"Орлите" бяха без Чиро Имобиле, докато за партенопеите липсваха Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, което даде отражение за играта им в атака. 

Лацио събра 34 точки и заема шесто място във временното класиране. Наполи е девети с две точки по-малко. 

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Срещата на "Олимпико" започна равностойно. В 11-ата минута Давиде Каталди опита удар от движение, който мина над вратата. Малко след това удар на Густав Исаксен мина опасно над гредата.

В следващите минути срещата продължи да се развива основно в средата на терена, а двата отбора рядко застрашаваха противниковата врата. В 34-ата минута домакините поискаха дузпа, след като Тати Кастеянос падна в наказателното поле, но главният съдия Даниеле Орсато не уважи претенциите им. 

Втората част започна с гол във вратата на гостите, които обаче беше отменен. В 46-ата минута Тати Кастеянос получи подаване в наказателното поле, овладя на гърди и със страхотен удар със задна ножица прати топката във вратата. Нападателят обаче беше зад защитата на гостите и попадението не беше зачетено. 

В 65-ата минута Лацио най-накрая сътвори нещо интересно пред вратата на Пиерлуиджи Голини. Каталди получи пред наказателното поле и отправи силен удар, който профуча покрай гредата. Две минути по-късно Джанлука Гаетано отправи удар от движение, който премина опасно покрай вратата. 

В 74-ата минута Матео Гендузи пусна отличен пас към Исаксен отдясно в наказателното поле. Фланговият нападател върна към Кастеянос, който от десетина метра опита удар с пета, който беше избит от защитник. Валтер Мадзари пусна в игра новите си попълнение Сирил Нгонге и Леандер Дендонкер, за които това беше дебют. И двамата обаче не промениха почти нищо в играта на гостите. 

В 89-ата минута Матиас Весино засече с глава центриране отдясно, но прати топката над вратата. До края на мача голове и така не паднаха. 


Лацио - Наполи 0:0

Лацио: Проведел, Лазари, Романьоли, Хила, Марушич, Луис Алберто, Каталди, Гендузи, Фелипе Андерсон, Исаксен, Кастеянос

Наполи: Голини, Остигор, Рахмани, Жуан Жезус, Руи, Ди Лоренцо, Лоботка, Деме, Желински, Политано, Распадори