Лацио победи Каляри с 3:1 в двубой от 17-ия кръг на Серия А. За домакините точни бяха Милинкович-Савич, Ачерби и Лулич, а за гостите от дузпа в добавеното време на срещата точен беше Жоао Педро.

"Лациалите" започнаха отлично мача и в 12-ата минута Хоакин Кореа напредна добре, навлезе в наказателното поле на съперника отдясно, стреля, Краньо спаси, но кълбото попадна на крака на Милинкович-Савич, който не остави шансове на вратаря на Каляри.

Гостите отвърнаха с отлична атака, но Йонита не сполучи да изравни резултата в 20-ата минута на срещата. Две минути по-късно Чиро Имобиле имаше добра възможност да отбележи, но не съумя да се разпише. За сметка на това Франко Ачерби се разписа в 23-ата минута, като отново се възползва от недобре избита топка от Краньо.

В добавеното време на първата част Фараго стреля добре, но вратарят на Лацио беше на мястото си и спаси, избивайки в корнер.

През втората част Лацио отново диктуваше нещата на терена, в 51-ата минута Ачерби не сполучи, а минута по-късно и Имобиле не сполучи. Все пак резултатът стана класически в 67-ата минута, когато Лулич засече перфектен пас и направи резултата 3:0, вкарвайки топката в мрежата.

В крайна сметка Лацио спечели с 3:1 и заема 4-ото място в класирането с актив от 28 точки. Каляри е на 13-ото място със 17 точки.