Лацио надделя трудно с минималното 1:0 като домакин на Лацио в среща от 14-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение падна още в осмата минута, когато точен бе Педро. В 27-ата минута пък гостите останаха с човек по-малко, след като Антоан Макумбу получи директен червен картон за нарушение срещу противников футболист.

 „Орлите“ отбелязаха още с първата си голова ситуация. Мануел Лацари пусна успореден пас към Педро, който успя да отбележи за 1:0 още в осмата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
61 снимки

Пет минути след това Луис Алберто стреля от пряк свободен удар, но Симоне Суфет спаси. В 23-ата минута голмайсторът Педро получи топката в наказателното поле и стреля но Суфет отново се намеси.

Три минути по-късно Макумбу извърши нарушение, което първоначално реферът подмина, но след проверка с ВАР му показа директен червен картон.

Лацио натисна в търсене на втори гол, който обаче така и не падна, макар че имаше няколко добри ситуации. При една от тях, в 71-ата минута, Валентин Кастеяно пропусна златен шанс да отбележи.

В продължението обаче нещата можеха да се обърнат в негативен план за домакините. Леандо Паволети скочи високо и с глава стреля в левия ъгъл, но Иван Проведел спаси. Дълбоко в добавеното време Гаетано Ористанио стреля от границата на наказателното поле, но изпрати топката страни от вратата.

С тази победа Лацио събра 20 точки на деветата позиция, докато Каляри е в опасната зона, на 18-о място, с десет пункта.