Отборът на Лацио победи Рома с 1:0 в четвъртфинален мач за Купата на Италия. През първото полувреме нямаше попадения.

В началото на втората част обаче домакините получиха дузпа, която бе реализирана от Матия Дзакани. Това се оказа и единственият гол в мача, който донесе успеха на Лацио в "Дерби дела Капитале".

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Дзакани проби отлично по левия флант в 6-ата минута. Той пусна остър пас към Кастеянос в пеналтерията на Рома, но там защитник на гостите го изпревари и успя да се намеси ключово.

Четири минути след това Кристанте допусна грешка, връщайки топката назад. До нея стигна Кастеянос, който директно опита да шутира извън наказателното на противника. Изпълнението му обаче бе блокирано.

Мануел Лацари направи страхотен индивидуален рейд отдясно, след което нахлу и в пеналтерията на "вълците". Той шутира, но след рикошет топката излезе в корнер, но не последва нова опасност пред Руи Патрисио.

В 38-ата минута Фелипе Андерсон си опита късмета с далчен изстрел. Бразилецът шутира мощно далеч извън наказателното поле, но топката прелетя на метри встрани от левия страничен стълб.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за домакините. В 48-ата минута Весино стреля с глава и само чудесната реакция на Руи Патрисио спаси Рома.

При последвалия корнер Кастеянос се стовари на земята след единоборство със защитника на "вълците" Хойсен. Ситуацията бе преразгледана от ВАР, а главният съдия сам я видя на монитора край тъчлинията, след което посочи бялата точка. Матия Дзакани застана зад топката и успя да реализира в 51-ата минута.

Отборът на Лацио бе близо до нов гол и то на два пъти. Първо в 56-ата минута Фелипе Андерсон направи добър рейд, след който изведе Весино. Той обаче не успя да нанесе добър удар преди Патрисио да се хвърли в краката му и да улови топката. Минута след това отново халфът на домакините получи и пробва с шут извън наказателното поле, който обаче мина встрани от целта.

В 65-ата минута Пелегрини опита изстрел от ръба на пеналтерията, след като отклонено центриране стигна до него. Футболистът на Рома обаче не успя да нацели топката.

Добър шанс се откри и пред Педро, който в 82-ата минута стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче бе насочен право към Руи Патрисио, който отново се справи без проблеми.

Три минути прди края на мача "вълците" изпуснаха най-добрата си голова възможност. Белоти успя да стреля от въздуха, след като стигна до топката във вътрешността на наказателното поле на Лацио. Ударът му тупна в земята, но въпреки това бе отразен от Мандас. Гръцкият страж трябваше да се намеси още веднъж, тъй като друг от футболистите на гостите върхлетя топката. Все пак тя не влезе в мрежата на "римските орли".

Дълбоко в добавеното време напрежението ескалира, след като Педро на няколко пъти се опита да спре подновяването на играта, след което пък се сбута с няколко футболиста на гостите. Опитният испанец бе изгонен с втори жълт и червен картон.

В осмата минута от продължението Ромелу Лукаку пое центриране на гърди, след което опита задна ножица. Топката обаче прелетя встрани от целта след зрелищното изпълнение на белгийския нападател.

Малко след това и гостите останаха с човек по-малко, след като се стигна до ново напрежение между футболисти Азмун този път получи директен червен картон, след като дори посегна срещу противников футболист и го удари зад врата. 

FT | ЛАЦИО - РОМА 1:0

1:0 Матия Дзакани 51' (дуз)

Съставите на двата отбора:

Лацио: 35. Мандас, 29. Лацари, 4. Патрик, 13. Романьоли, 77. Марушич, 5. Весино, 32. Каталди, 8. Гендузи, 20. Дзакани, 19. Кастеянос, 7, Фелипе Андерсон

Старши треньор: Маурицио Сари

Рома: 1. Патрисио, 3. Хойсен, 23. Манчини, 43. Кристенсен, 2. Карсдорп, 4. Кристанте, 16. Паредес, 52. Бове, 59. Залевски, 90. Лукаку, 21. Дибала

Старши треньор: Жозе Моуриньо