Римският гранд Лацио победи с 2:0 Аталанта и измести бергамаските от третата позиция, събирайки 24 точки, колкото има и отборът от Бергамо. По този начин столичният тим нанесе първа загуба на „нерадзурите“ през сезона.

В герои за „бианкочелестите“ се превърнаха Матиа Дзакани и Фелипе Андерсон, които реализираха по едно попадение в двете полувремена. По-впечатляващото за успеха на момчетата на Марицио Сари е, че той идва без голмайстора на тима Чиро Имобиле, който е аут до януари.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

Срещата на „Атлети Адзури д`Италия“ започна доста нервно, като Джан Пиеро Гасперини имаше претенции още от първите минути към главния съдия Абисо. След точно 10 минути игра опитният срециалист имаше още за какво да се ядосва – Лацио поведе. Дзкани излезе сам срещу Спортиело и хладнокръвно прати топката в мрежата на италианския вратар.

Бергамаските можеха да изравнят в 24-ата минута, когато Хатебур засече центриране на Сопи. Ударът на нидерландеца обаче мина над напречната греда.

В последната минута на първата част Милинкович-Савич пусна фантастичен пас към Весино, но уругваецът от страхотна позиция стреля много анемично и не успя да разпечата вратата на Аталанта за втори път.

Аталанта - Лацио

източник: Sofascore.com

Едва седем минути след началото на второто полувреме „бианкочелестите“ дръпнаха в резултата с втори гол. Фелипе Андерсон заби топката в долния ляв ъгъл от границата на наказателното поле. Главният съдия Росарио Абисо бе привикан на ВАР и гледа дълго ситуацията около попадението на бразилеца, но в крайна сметка го потвърди.

Няколко минути след прегледа Дзакани затрудни максимално Спортиело с изстрел отдалеч с по-слабия си ляв крак. 120 секунди по-късно „нерадзурите“ имаха претенции за дузпа, но въпреки претенциите им, Абисо не отсъди такава.

Гасперини опита да промени хода на събитията, вкарвайки в игра Едерсон, Йоаким Мееле и Дуван Сапата, но до края на двубоя до гол не се стигна, а вместо това Луис Муриел бе изгонен и по този начин „орлите“ си тръгнаха повече от щастливи от Бергамо.