Салернитана успя да победи на „Олимпико“ един от най-добре играещите отбори от началото на сезона Лацио. „Гранатите“ спечелиха с 3:1 срещу далеч по-амбициозния си съперник в италианската столица след обрат през вихрената втора част.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Първото полувреме не предложи кой знае колко много голови положения. В средата на частта попадение на Фелипе Андерсон бе отменено заради засада. В 38-ата минута пък Педро нацели една от гредите. Четири минути преди края на частта Матиа Дзакани откри в полза на „бианкочелестите“ след брилянтен извеждащ пас на Луис Алберто.

Преднината на римския гранд не се задържа особено дълго. Шест минути след началото на втората част тимът от Салерно изравни чрез бившия играч на лациалите Антонио Кандрева.

Около четвърт час по-късно друг футболист, играл в Рим, но за „вълците“ - Федерико Фацио, даде преднина на гостите.

„Небесносините“ можеха да изравнят чрез Матиас Весино, но уругваецът от 7-8 метра не можа да намери вратата от чудесна позиция.

Грешката на халфа почти веднага бе наказана, като Булайе Диа засече от около метър успореден пас на Брадарич за 3:1. За капак на разочарованието на Маурицио Сари, основната движеща сила в халфовата линия на специалиста – Сергей Милинкович-Савич, си изкара жълт картон и ще пропусне предстоящото римско дерби с Рома следващия уикенд.

В самия край на двубоя се стигна до меле на терена, след което жълти картони получиха стражът на “виненочервените“ Луиджи Сепе и младият нападател на Лацио Матео Канчелиери.

С победата тимът на Давиде Никола се качва в горната половина на класирането и вече е 9-и с 16 точки, а Лацио засега запазва мястото си в топ 4 с 24, но толкова има и Интер на петата позиция.