Лацио успешно се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия. На своя "Олимпико" столичани надиграха съвсем закономерно Фиорентина с 1:0 в двубой, който заслужаваха да спечелят с далеч по-сериозен резултат. Така се в следващия кръг се очертава още по-горещ сблъсък с някого измежду миланските грандове.

Домакините упражниха ранен домакински натиск и той се превърна без време в гол. В 6-ата минута халфовете на Лацио отмъкнаха топката от Марко Бенаси, а после Сергей Милинкович-Савич с перфектен пас изведе Сенад Лулич отляво. Капитанът на „лациалите” рязко спря на място в пеналта и финтира тичащия през глава Бруно Гаспар. След това босненецът с мек, но изключително точен шут намери долния ляв ъгъл зад Бартломией Драговски – 1:0.

Не беше изминал и четвърт час, когато Фелипе Кайседо пропиля чудесен шанс за ново попадение. Еквадорецът получи топката от Фелипе Андерсон и опита да вкара от труден ъгъл. Драговски бе елиминиран, ала Бруно Гаспар със сетни сили се намеси пред самата голлиния.

В 17-ата Милинкович-Савич на свой ред пробва далечен шут, който доведе до спасяване от Драговски, а десетина по-късно домакините трябваше да правят принудителна смяна, след като Кайседо се контузи.

Така в 26-ата титулярният нападател Чиро Имобиле, който наскоро изкара грип, се появи на терена и почти мигом имаше възможност да отбележи. Италианецът обаче не се възползва от брилянтното подаване на Андерсон.

В 30-ата минута Андерсон се подигра с Карлос Санчес, прокарвайки топката между краката му, а вратарят на Фиорентина за сетен път в мача спаси отбора си от това да изостане по-сериозно в резултата.

До края на полувремето напористата игра на римляните продължи. В 39-ата вездесъщият Андерсон намери Лулич на чудесна позиция, а изстрелът на капитана спря в ръцете на вратаря. Точно преди паузата самият бразилец пробва късмета си, като от 20-ина метра шутира съвсем малко встрани покрай гредата.

След почивката качеството на играта драстично се снижи. Тимът на Фиорентина и без друго допускаше много брак в действията си, а сега и Лацио започна да приглася. В резултат на това чистите положения силно намаляха.

„Виолетовите” изглежда не знаеха как да поставят противника под по-сериозен начин, а Лацио се ориентира към игра на контраатака. При една такава в 72-ата минута единствено навременните действия на Виктор Уго попречиха на Имобиле да получи топката на броени метри пред опразнената врата.

Едва в самия край на мача флорентинци имаха възможност да организират опасна атака, ала Джовани Симеоне прибърза, изпадна в засада и така срещата приключи с победа за Лацио.

В етапа на полуфиналите Лацио ще се изправи срещу някого измежду Интер и Милан, които играят утре вечер на „Сан Сиро”.