Милан спечели с 1:0 гостуването си на Лацио на „Стадио Олимпико“ в първи мач от 27-ия кръг на Серия А. Трите точки донесе Ноа Окафор с гол в 88-ата минута. Римските „орли“ играха с човек по-малко почти цяло второ полувреме, след като Лука Пелегрини бе изгонен за втори жълт картон. Домакините завършиха мача с осем души, след като Марушич и Гендузи си изпуснаха нервите в добавеното време и получиха червени картони. 
 
С победата Милан събра 56 точки и е трети в класирането, на една зад втория Ювентус. Лацио пък остава на осмата позиция с актив от 40 пункта.

Домакините бяха близо до гол в осмата минута, когато Матиас Весино засече хубаво центриране на границата на наказателното поле и нанесе нелош удар, който обаче премина покрай десния стълб. В добавеното време на първата част Кристиан Пулишич напредна и стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Лацио -  Иван Проведел изби.

В 57-ата минута Лацио остана с човек по-малко на терена, след като Лука Пелегрини извърши нарушение, за което получи втори жълт картон. Рубен Лофтъс-Чийк можеше да даде аванс на Милан четвърт час преди края. От воле той прати топката под гредата, но Иван Проведел реагира по перфектен начин и изби.
 
Секунди след това Чиро Имобиле засече великолепно подаване на Густав Исаксен, ала ударът му премина покрай лявата греда на вратата на Милан. В 76-ата минута Рафаел Леао прати топката във вратата на домакините, но голът бе отменен от ВАР.
 
Две минути преди края на редовното време Милан все пак се добра до скъпоценен гол, с който успя да вземе трите точки на „Олимпико“. След сериозен карамбол в наказателното поле топката се озова в Ноа Окафор, който нанесе силен шут, Проведел закачи топката, но не успя да я избие - 0:1.
 
Дълбоко в добавеното време на срещата Лацио остана с девет души на терена, след като Адам Марушич обиди  главния съдия Марко Ди Бело и получи директен червен картон. Малко след това Матео Гендузи също бе изгонен и остави отбора си с осем души.