Милан победи Лацио като гост с 2:1 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Домакините откриха още в четвъртата минута чрез Чиро Имобиле, но гол на Оливие Жиру и късно попадение на Сандро Тонали донесоха трите точки на "росонерите", с което се изкачиха на лидерската позиция в елита на Италия.  

Gulliver/GettyImages
26 снимки


Домакините стартираха ударно и поведоха още в петата минута, когато Чиро Имобиле засече пас на Милинкович-Савич и от обещаваща позиция прати топката в противниковата мрежа за 26-и път през този сезон. 

В 18-ата минута "росонерите" можеха да отвърнат, но изстрелът на Оливие Жиру с глава мина точно покрай лявата греда. 

В края на първата част главният съдия Марко Гуида реши да провери с ВАР играта с ръка на Луис Алберто. След прегледа обаче реферът отсъди, че дузпа няма и играта продължи. 

В добавеното време Рафаел Леао намери пространство в наказателното поле и шутира, но ударът му бе блокиран от съперниковата защита. Секунди по-късно Франк Кеси отвърна с изстрел, който обаче също бе блокиран. 

Пет минути след подновяването на играта Рафаел Леао осигури добро подаване на Оливие Жиру, който с лекота прати топката в мрежата на Стракоша. В заключителните минути единствено добрите намеси на албанският страж запазиха равенството, но в добавеното време дори Стракоша нямаше как да отрази голът на Тонали, който бе изведен по страхотен начин, за да донесе победата на Милан. 

Така момчетата на Пиоли събраха актив от 74 точки и изпревариха Интер, който е със 72 пункта и мач по-малко. "Римските орли" пък остават шести с 56 точки. 


Лацио - Милан  КР 1:2 
1:0 Чиро Имобиле 5'
1:1 Оливие Жиру 50'
1:2 Сандро Тонали 90+3'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Лацио: 1. Стракоша, 29. Лацари, 4. Патрик, 33. Ачерби, 26. Раду, 21. Милинкович-Савич, 6. Лейва, 10. Алберто, 7. Андерсон, 17. Имобиле, 20. Дзакани 

Треньор: Маурицио Сари

Милан: 16. Менян, 19. Ернандес, 23. Томори, 20. Калулу, 2. Калабрия, 79. Кеси, 8. Тонали, 17. Леао, 10. Диас, 30. Месиаш, 9. Жиру 

Треньор: Стефано Пиоли

Съдия: Марко Гуида
Стадион: "Олимпико", Рим