Неделният ден от 11-ия кръг на Серия А отново няма да ни разочарова с двубои както на отбори, борещи за европейските клубни турнири, така и на тези, преследващи важни точки по пътя към оставането в елита.

Най-любопитният сблъсък изглежда този на „Фриули“ в Удине, където Милан ще опита да се доближи до трите лидера в шампионата с успех над борещия се оцеляване Удинезе.

Ето какво ни предлагат четири от най-вълнуващите сблъсъци днес:

Лацио – СПАЛ

Лацио бе сломен от Интер в последния кръг (0:3), което извади тима от Топ 4. Въпреки победната серия в последно време, лациалите не успяха да устоят на силната форма на „нерадзурите“, а сега ще трябва да компенсират срещу СПАЛ от Ферара - отбор, който изглежда може да изненада всеки – особено след победа над Рома (2:0) преди няколко седмици.

За Лацио в този мач аут са Милан Бадел и Лукас Лейва. Очаква се Симоне Индзаги да заложи на двама нападатели, а не както досега – на един. Милинкович-Савич ще действа зад Фелипе Кайседо и Чиро Имобиле.

За СПАЛ участие поради травми няма да могат да вземат Йоан Джуру и Ясмин Куртич, а Матиа Валоти е под въпрос. Ваня Милинкович-Савич ще може да се изправи срещу своя брат, след като изтърпя наказание си и вече е на линия за СПАЛ. В схема 3-5-2 на върха на атаката ще бъдат Андреа Патаня и Алберто Палоши.

Лацио е загубил само един от последните си 14 мача срещу този съперник – при 7 победи и 6 равенства.

Срещата между Лацио и СПАЛ е днес, 4 ноември, от 13:30 часа, като нея можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Сампдория – Торино

Само една точка дели двата отбора в средата на първата половина на таблицата, но както Самп, така и „биковете“ нямат успех в последните си два мача. Срещата е важна с оглед на амбициите на двата тима да се доберат до квота от турнира Лига Европа.

Аут за домакините са Вашко Реджини и Грегори Дефрел. Джанлука Капрари се очаква да води атаката на домакините редом до Фабио Куалярела. Зад тях Рикардо Сапонара ще замени Гастон Рмаирес на позицията на плеймейкър.

Тимът на Торино не може да се оплаче от контузени и наказани играчи. Възможно е Симоне Дзадза и Роберто Сориано отново да останат на пейката. Атаката за тима на Валтер Мадзари, в схема 3-4-2-1, ще водят Базели, Фалке и централният нападател Андреа Белоти.

Срещата между Сампдория и Торино е днес, 4 ноември, от 16:00 часа, като нея можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Болоня – Аталанта

Аталанта взе глътка въздух в последните два кръг, регистрирайки два поредни успеха – над Киево (5:1) и Парма (3:0). Това извади бергамаските от зоната на изпадащите. Болоня е на позиция под днешния си конкурент, но няма победа в последните си три двубоя. Точките ще бъдат жизненоважни за спасението и на двата отбора.

За домакините аут са Федерико Матиело, Данило и Митчел Дийкс. Очаква се Джанлука Гонсалес и Ладислав Крейчи да заменят контузените Данило и Дийкс, които страдат от мускулни проблеми. Родриго Паласио вкара в последния мач на Болоня, което трябва да му гарантира място сред „11-те“, редом до Федерико Сантандер в атаката на тима, в схема 3-5-2.

За Аталанта аут е бранителят Андреа Масиело. Муса Бароу ще бъде предпочетен пред Дуван Сапата. Нападателят ще играе пред Гомес и Иличич в здрав блок с формация 3-4-3-1.

Срещата между Болоня и Аталанта е днес, 4 ноември, от 19:00 часа, като нея можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Удинезе – Милан

Най-интересният мач от деня противопоставя борещия се за оцеляване Удинезе на продължаващия да се възражда при Дженаро Гатузо Милан. „Росонерите“ регистрираха четири победи в последните си 7 мача във всички турнири, а в Серия А изглежда нещата си идват на традиционното място – в момента тимът е 4-ти с реален шанс да доближи третия Наполи при победа днес.

Удинезе е изпаднал в немилост над чертата с 4 загуби и 1 равенство в последните си пет мача.

Очаква се треньорът Хулио Веласкес да не променя схемата от 3-5-2, с която бе спечелена точка в последния кръг срещу Дженоа (2:2). Ветеранът Валон Бехрами ще остане на пейката за сметка на Роландо Мандрагора в средата на терена. Контузени за „зебрите“ са Брам Нуитинк, Емануел Баду, Джузепе Пецела и Лукаш Теодоричик.

Отсъстващи за Милан са Иван Стринич, Матиа Калдара, Давиде Калабрия и Лукас Билля, като липсата на последния ще отвори място за дошлия под наем от Челси – Темуе Бакайоко, да оперира в полузащита с Франк Кесие. Едва ли Гатузо ще рискува с по-спечифичната схема 3-4-1-2, която използва при успеха над Дженоа в последния си мач (2:1), и ще премине към традиционното 4-4-2.

Головете за гранда от „Сан Сиро“ трябва да дойдат от Гонсало Игуаин и Патрик Кутроне в нападението на тима.

Статистиката показва, че двата отбора са равностойни в последно време – 6 срещи, в които Милан и Удинезе са си разменили по два успеха, а два пъти са завършвали наравно.

Срещата между Удинезе и Милан е днес, 4 ноември, от 21:30 часа, като нея можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

В други срещи от кръга:

Киево - Сасуоло

Парма - Фрозиноне