Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, критикува ВАР за това, че е дал на Лацио "дузпа, подходяща за съвременния футбол" в четвъртфинала на Купата на Италия. „Орлите“ победиха в „Дерби дела Капитале“ с 1:0 и отиват на полуфинал. Голът от бялата точка на Матия Дзакани реши срещата. Специалният също така обяви, че мача се е променил, след контузията на Пауло Дибала.

Подобно на двубоя от Серия А, който завърши без голове, възможностите за попадение бяха изключително малко, но този път имаше победител заради вкараната дузпа от Дзакани.

"Винаги е болезнено да загубиш дербито", обяви Моуриньо. "Имаме истински трудности, борим се постоянно срещу тях и в последните няколко мача се справихме много добре с Наполи, заслужавахме повече с Ювентус и Аталанта също".

Gulliver/GettyImages
39 снимки

"Днес загубихме от това, което ще нарека дузпа, подходяща за съвременния футбол, такава, която съдията не дава, когато е на три метра от него, а VAR дава. Така се казва на съдиите да действат, преди 20-30 години играчите никога нямаше да паднат по начина, по който го правят тук. Наказанието трябва да се разглежда като максималното наказание. Съдията е бил на мястото си и е решил да не даде дузпа, но когато пред екрана има човек, който му се обажда за минимален контакт, а играчът прави шоу след този контакт, той не може да направи много. Не искам да казвам, че това не е дузпа, но това е ситуацията."

"Освен че беше модерна дузпа, тя беше отсъдена срещу младо момче като Хуйзен, който има зад гърба си само 55 минути в Серия А. Движението преди това беше хвърляне, не е възможно да дадем такова хвърляне, което да доведе до корнер и дузпа. Исторически погледнато, това е топ съдия, който анализира всички аспекти на играта, но когато единият отбор поведе, тогава е краят на мача, защото Орсато не ни позволява да играем."

„Джалоросите“ имат много лош рекорд в последно време в Дербито на Рим, като не успяха да отбележат гол 405 минути футбол срещу Лацио, през които имаха само осем удара в целта.