Италианските медии информираха, че може да настъпи пълен обрат в ситуацията около защитника на Лацио Стефан де Фрай. Според „Гадзета дело спорт” холандецът, който месеци наред отказваше да поднови изтичащия си договор, сега може да стори тъкмо това.

Споразумението между централния бранител и „лациалите” по принцип изтича в края на сезона и ако няма ново, то 25-годишният играч ще си тръгне без пари в края на сезона. Това поставя Лацио под угрозата или спешно да поднови договора, или да продаде Де Фрай сега, защото друг шанс няма да има.

До края на месеца Де Фрай струва 30 милиона евро

Лацио на този етап поддържа становище, че не смята да изслушва каквито и да било оферти за играча, а според „Гадзета” това е помогнало доста в преговорите с холандеца. Футболистът се прибира от празничната си ваканция в понеделник и още тогава може да подпише нов контракт.

Ако това се случи, той ще получи драстично увеличение в заплатата и тя ще достигне до 2,5 милиона евро годишно плюс бонуси. В същото време обаче освобождаващата му клауза ще бъде намалена от 25 милиона евро до само 20 милиона.