Леандър Дендонкер може да дебютира за Наполи в утрешния двубой от Серия А срещу Лацио, но бъдещето на Виктор Осимен в тима вече е ясно.

Полузащитникът Дендонкер се присъедини към италианския състава под наем от Астън Вила до края на сезона, за да подсили опциите на Валтер Мацари.

Шампионът от миналия сезон в момента е на девето място в класирането и загуби от Интер на финала за Суперкупата на Италия в Рияд, където нападателят Джовани Симеоне беше изгонен за втори жълт картон.

Националът на Нигерия Осимен в момента играе на турнира за Купата на Африканските нации. Въпреки подписването на нов договор до юни 2026 година и освобождаваща клауза от около 142,34 милиона долара, голмайсторът на Серия А от миналия сезон продължава да бъде свързван с напускане. Футболистът вече обяви, че има план за "следващата си стъпка в края на сезона".

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис потвърди, че 25-годишният Освенхен ще напусне след края на кампанията. Полският полузащитник Пьотр Желински е друг играч, който се очаква да напусне Наполи през лятото, като Интер е вероятна дестинация. Лацио ще бъде без нападателя Матиа Закани и капитана Чиро Имобиле поради наказания.