Последният мач от кръга в Италия между Лацио и Интер беше под сериозна въпросителна заради поройните дъждове, които заляха италианската столица. Но от домакинския клуб гарантираха, че отлагане няма да има и двубоят ще се проведе по програма от 21:30 часа българско време. 

В Рим е обявен червен код заради валежите през днешния ден, като дори училищата в града бяха затворени заради усложнената обстановка. Общинските власти искаха мачът да бъде отложен, но реферите прецениха, че няма проблем за провеждането му. 

"Няма причина да отлагаме двубоя и затова новината към момента е, че той ще се състои по програма. Освен ако няма някакви други обявления, мач на "Олимпико" ще има, въпреки дъждовното време. Но нямаме впечатление от официалните лица, че двубой няма да се провежда", сподели пресаташето на Лацио Стефано де Мартино. 

Двубоят на "Олимпико" ще е с особен заряд, защото в последния кръг миналия сезон Интер победи Лацио в директен спор за място в Шампионската лига и прати "орлите" отново във втория по сила европейски клубен турнир.