Президентът на Лацио Клаудио Лотито може да си навлече много неприятности след гневно изказване за ситуацията около случаите на коронавирус в клуба. Шефът на столичани дори поставя под съмнение достовереността на самото тестване.

"Римските орли" са заплашени от тежки санкции заради неспазване на здравния протокол, като дори рискуват изваждане от Серия “А”. Срещу тях се води разследване по подозрение, че са допуснали хаос покрай тестването за COVID-19. Пробите на някои футболисти като Чиро Имобиле, Лукаш Лейва и Томас Стракоша преди мачовете в Шампионската лига излязоха положителни, но пък след това същите играчи се оказаха “отрицателни” за срещите от Серия А. Ето защо има подозрения в някаква измама. Положителните и отрицателните проби на футболистите на Лацио са дадени в различни лаборатории.

“Наличието на бактерия не означава инфекция. Позитивен означава заразен, нали? Tа във вагините на жените по целия свят има бактерии, но това не означава, че те са патогенни. Само в някои случаи те причиняват заболяване. Казвам ви, всичко това е като фокус. Какво изобщо означава “положителна проба за COVID-19?", заяви Лотито пред "La Repubбlica".

От клуба продължават да налагат израза “фалшиво позитивни” резултати. От такова се оплака и Интер във връзка с Ашраф Хакими. Бранителят на "нерадзурите" даде положителна проба преди двубоя от Шампионската лига срещу Борусия Мьонхенгладбах, но след това тестът му бе отрицателен.