Реал Мадрид е на прага да се раздели с голямата си звезда Кристиано Роналдо, след като португалецът е съвсем близо до трансфер в Ювентус. Испанският гранд следва да получи 100 млн. евро за своята звезда, но от Мадрид са готови да привлекат сръбският диамант в Серия А – Сергей Милинович-Савич. Европейският шампион е готов да даде 150 милиона евро за футболиста. Това е с 50 милиона повече от това, което президентът на лациалите Клаудио Лотито желае за играча си.

Сръбският национал впечатли с екипа на Лацио през последните два сезона, а поради това цената му се вдигна неимоверно.

Манчестър Юнайтед, ПСЖ и Барселона са други от отборите, които имат интерес към полузащитника. Медиите в Италия твърдяха, че Юве е много близо до подпис със сърбина, но след като се стигна до сагата с Кристиано, спекулациите утихнаха.

Бившият нападател Матея Кежман е агентът на играча, а той е доверил пред италиански медии, че клиентът му е голям фен на „белия балет”. Кежман е сторил това преди да влезе в римски ресторант на преговори с президента на Лацио Клаудио Лотито, както и със спортния директор на „римските орли” Игли Таре.

Милинкович-Савич бе част от сръбския национален тим на Мондиал 2018, но Сърбия се сбогува с шампионата в груповата фаза.