Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари не бърза да изпада в еуфория от класирането в Серия А, въпреки че отборът се изкачи до второто място след трудна победа с 1:0 срещу Монца у дома.

Лацио има 30 точки, колкото има и третият Милан, но изостава на осем от лидера Наполи преди последния кръг преди паузата за Световното първенство.

"Таблицата не струва нищо на този етап от сезона, така че няма да я гледаме. Това, което ни дава надежда, е, че спечелихме в ситуация, в която миналия сезон често изпитвахме трудности“, каза Сари пред Скай Спорт Италия.

Лацио постигна втора поредна победа срещу Монца, след като победи Рома с 1:0 в дербито на Рим в неделя.

"На психологическо ниво, очевидно, това беше най-трудният мач след напрежението в дербито, така че имаше повишен риск от подценяване. Имахме това за известно време в първия половин час, но за щастие се измъкнахме и спечелихме", каза Сари.

Треньорът на Лацио приветства завръщането на нападателя Чиро Имобиле, който влезе като резерва четири минути след края на мача, след като отсъства цял месец поради контузия на бедрото. Лацио гостува на Ювентус в неделя.