„Изиграхме добър мач, създадохме доста шансове за гол, но за съжаление направихме грешки, които задържаха срещата равностойна“, коментира старши треньорът на Лацио Маурицио Сари пред Sky Sport Italia след победата с 4:3 като гост на Специя в 35-ия кръг на италианската Серия А.

Лацио заема пето място във временното класиране с 59 точки, на 7 зад четвъртия Ювентус, който е обаче е с мач по-малко. Шестият в подреждането Рома има 58 точки, но също е с мач по-малко, както и седмият Фиорентина, който засега има 56 точки в актива си.

„Изоставахме на три път, но не загубихме организацията в играта си, така че това е позитивно. Но ако правиш такива грешки, ще бъде трудно да постигнеш резултата, който искаш, срещу съперници на по-високо ниво“, каза още Сари.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Ние направихме грешки, които не са въпрос на тактика. Ако трябва да съм честен, бих предпочел да бяхме допуснали по-малко голове“, добави наставникът на Лацио.

„Мисля, че настоящият сезон е по-труден от миналогодишния, тъй като нивото на отборите в средата на класирането е по-високо. Може да нямаме топ отбори в Шампионската лига, но като цяла има някои доста интересни състави в средата на таблицата“, каза още Маурицио Сари.

Треньорът бе попитан дали бъдещето му в клуба зависи от класирането на Лацио в евротурнирите и отговори: „От това, което говорих с президента, подобно твърдение е пълна глупост. Не сме обсъждали нищо подобно. Имахме доста проблеми, които мислех, че ще разрешим по-бързо, но в момента отборът определено се развива.“