Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари заяви, че паузата за Световното първенство по футбол е направила трудно за предсказване бъдещето на Серия А до края на настоящия сезон, пише агенция „Ройтерс“.

Към момента тимът, воден от Сари, заема четвърто място във временното класиране с 30 точки след 15 мача, на 11 точки зад лидера Наполи.

„Изправени сме пред нещо, което не ни се е случвало. Само паузата по време на пандемията беше нещо подобно“, каза Маурицио Сари пред репортери във вторник вечер.

„Трудно е да се прогнозира реакцията на отборите след прекъсването за толкова дълго. Видяхме и в други първенства – Пари Сен Жермен и Тотнъм загубиха, а Челси също имаше проблеми. Най-трудното в последните два месеца беше, че нямаше състезания, а контролите не са от такова значение“, добави специалистът.

Наставникът на Лацио посрещна обратно нападателя Чиро Имобиле, който не е играл от октомври заради контузия, извън включването му за 4 минути от пейката срещу Монца на 10 ноември.

„Той не беше на Световното първенство, така че работи от дълго време. Разрешил е физическите си проблеми и изглежда във форма“, заяви още Сари, чийто тим ще гостува на Лече по-късно днес.

„Лече има добър отбор, трябва да проявим уважение. Винаги са играли на ниво, както и срещу топ отборите“, завърши Маурицио Сари.

Автор: Кремена Младенова/БТА