Треньорът на Лацио Маурицио Сари отправи критики към тима си, въпреки разгромната победа над Специя с 6:1 във втория кръг на Серия А. С хеттрик за „римските орли“ се отчете звездата на отбора Чиро Имобиле.

„Бих казал на тима да не седи толкова дълбоко в половината ни, както го направихме в Емполи и това не ми хареса. Бяхме по-добри в този мач, когато бяхме с човек повече на терена. В тези първи мачове растежът не е праволинеен и знаем, че трябва да работим много, за да растем. Не трябва да се възгордяваме само след два мача“, заяви Сари.

„Не ми харесаха първите 15 минути в защита. И срещу Емполи допуснахме гол при първата опасност. Не влязохме зле в мача, но двете опасности в началото ни карат малко да сме притеснени. В този двубой исках да държим повече топката. Свикнал съм да избирам състава си според състоянието на футболистите и съперника срещу, когото се изправяме. Срещу Специя исках да пренасяме бързо топката от защита в нападение и по този начин да избегнем агресивността им“, добави още той.