Трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус без никакво съмнение е най-горещата тема на отминаващото лято. „Бианконерите“ си осигуриха услугите на една от двете най-големи звезди на съвременния футбол. Португалецът е призван да повъзвърне реномето не само на „Старата госпожа“ в Европа, но и на италианския футбол. Ювентус започва защитата на шампионската титла и всички мнения са, че „бианконерите“ няма да имат никакви проблеми отново да триумфират с отличието. Към шампионската корона на Ювентус са вперили поглед няколко отбора, сред които Наполи, Рома, Интер, а защо не и Милан. Най-големият въпрос на този етап е дали някой от изброените отбори наистина ще може да окаже реална съпротива на „бианконерите“ в борбата за титлата.

Голямото чакане за феновете на италианския футбол приключва в 19 часа, когато новият сезон в Серия А започва с двубоя между Киево и Ювентус, който ще се излъчи пряко по MAX Sport 2.

Киево посреща Ювентус в първия мач на шампиона на Италия през новия сезон в Серия А. Всички погледи са вперени в „бианконерите“ и това е напълно нормално с оглед експанзивната трансферна политика на клуба през това лято. Старши треньорът Масимилиано Алегри подсили своя състав с Емре Джан от Ливърпул, а също така взе и един от най-обещаващите вратари в италианския футбол Матиа Перин. След един сезон в Милан, шампионът на Италия си върна и Леонардо Бонучи.  Ювентус също така имаше няколко много емоционални раздели. Първо клубът се раздели с една от своите емблеми през последните години – Джанлуиджи Буфон, а часове преди старта на новата кампания се сбогува и с Клаудио Маркизио. Трансферът на Роналдо трябваше да бъде компенсиран и с още едно знаково напускане – на Гонсало Игуаин, който премина в Милан.

Ръководството на Киево повиши цените на билетите за мача от първия кръг на италианското първенство по футбол с 50 процента.
Причината е логична - съперник на отбора е Ювентус, където през новия сезон ще играе суперзвездата Кристиано Роналдо. Така цените на билетите за първия ред на централната трибуна скочиха от 100 до 150 евро. Останалите пропуски са 60 вместо 40 евро и 50 вместо 30. 

​“Кристиано Роналдо ще направи дебют за Юве срещу Киево. Мога да потвърдя, че и Шчесни, Киелини, Пянич, Кансело и Алекс Сандро ще започнат от първата минута. Кристиано не е обикновен футболист. Кариерата му е доказателство. Важното обаче е да знаем, че няма да печелим мачове само защото той е част от Юве”, коментира Алегри преди първия мач на отбора за новия сезон.

Италианският специалист благодари на легендата на тима Клаудио Маркизио, който официално напусна тима след 25 години с екипа на „бианконерите“.

“Благодаря на Маркизио за тези години вярна служба. Той е прекрасен играч и голям професионалист. Трябва да кажа, че решението за прекратяването на договoра му бе договорено взаимно”, допълни Алегри.

Дебютът на Ювентус през новия сезон е в събота (18 август) от 19 часа и може да го гледате по MAX Sport 2.

По-късно в съботната вечер, от 21:30 часа, е време за първото голямо дерби на сезона между отборите на Лацио и Наполи. Двубоят също ще можете да проследите директно по MAX Sport 2.

Лацио към този момент успява да запази най-голямата си звезда – Сергей Милинкович-Савич, което е от особено важно значение за старши треньора Симоне Индзаги. В Наполи лятото бе време за промяна. Маурицио Сари си тръгна, за да поеме Челси, а на треньорския пост го смени едно много доказано име, каквото несъмнено е това на Карло Анчелоти. Ще бъде изключително интересно дали Анчелоти ще изживее своя пореден ренесанс в кариерата си, след като напусна шумно Байерн, а също така си взе известно време почивка. При всички положения Наполи ще бъде един от отборите, който ще посегне ръце към короната на Ювентус, но основните въпроси, на които неаполитанците трябва да отговорят е имат ли достатъчно дълбочина в своя състав и дали са способни да се представят стабилно и постоянно. На пръв поглед изглежда, че Наполи не успя да реши проблемите си в атака и това може да се окаже много сериозен проблем за Анчелоти с напредването на сезона.

Първият голям сблъсък през сезона в Серия А противопоставя Лацио и Наполи на „Олимпико“. Може да гледате срещата от 21:30 часа по MAX Sport 2.