Треньорът на Лацио Симоне Индзаги ще трябва да се справя без голмайстора си Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо срещу Милан утре, но е убеден, че „римските орли“ ще се представят добре и ще свикне с новата ситуация.

Имобиле отбеляза 29-ия си гол в Серия А при победата с 2:1 над Торино, но Индзаги трябва да направи своите планове за мача с „росонерите“ без него.

„Все още не съм избрал състава, който ще стартира срещу Милан. Трябва да тренираме утре и ще видим как се справят Лукас Лейва и Данило Каталди, за да разберем дали ще можем да разчитаме на тях. В този период свикнахме да живеем с проблеми. Убеден съм, че отборът може да играе отлично, независимо от формацията и играчите“, заяви Индзаги.

„Момчетата показаха, че се адаптират в ситуацията в Торино, когато изиграхме третия си мач за последните шест дни, нещо, което нямаше да се случи с другите в Серия А. След два дни и половина пътувахме до Торино и изиграхме отличен мач. Щастлив съм, момчетата показаха характер, смирение и дух“, добави италианският специалист.

Лацио е на четири точки зад Ювентус в битката за Скудетото и Индзаги подчерта колко е горд от сезона на тима.

„Тези момчета изиграха страхотен сезон, горд съм, че съм техен треньор. Има твърде много променливи в този период, между трудните времена и много близките мачове. Всички мачове са потенциални капани в Италия. Тук съм от много години. Много съм привързан към футболистите. Без тях не бихме спечелили купите и този маратон в Серия А. Точките са голямо постижение. Сега се изправяме срещу Милан, който е отлично организиран отбор. Познавам Пиоли добре, имах късмета да работя с него, когато бях треньор на втория отбор. Той е много подготвен и отличен треньор. Златан Ибрахимович е топ играч. Със сигурност ще получи специално внимание от нас. Ще видим дали ще започне или ще се включи от пейката“, каза Индзаги.