Лацио съобщи днес, че президентът на клуба Клаудио Лотито ще съди авторитетният италиански всекидневник „Гадзета део Спорт“. Причината е, че вестникът публикува статия, която съобщава за противоречивия статут на силния човек на „римските орли“. Всичко това се зароди, след като Лотито сподели, че победата на Ювентус с 2:0 в дербито с Интер е съмнителна и противоречива. „Бианконерите“ се наложиха лесно над „нерадзурите“ преди обявяването на пандемията от коронавируса.

В материала на „Гадзето дело Спорт“ се посочват серия от противоречиви действия на Клаудио Лотито, което е принудило собственикът на Лацио да заведе съдебно дело.

„Взе се под внимание статията, публикувана в днешният брой на “Гадзета дело Спорт“, с автор Себастиано Вернаца, която има за цел да клевети и дискредитира Клаудио Лотито. Свободата на словото не позволява да се наруши правото на човешкия имидж, когато се използва като средство за осмиване или наеаняване и трябва да бъде наказано“, написаха от Лацио.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.