Тифозите на Лацио за пореден път сътвориха огромен антисемитски скандал. Причината е, че из "Стадио Олимпико" се появиха множество лепенки на Ане Франк с фланелка на големия градски враг Рома.

Служители на стадиона са открили стикерите в понеделник, ден след мача на Лацио с Каляри на "Олимпико". Те бяха открити в сектора, в който бе агитката за Лацио, която през годините стана печално известна със своите расистки и антисемитски действия.

Както е известно, "Олимпико" се използва и от двата римски отбора. Тифозите на Лацио бяха наказани за мача в неделя да не използват своя любим северен сектор заради расистките си скандирания срещу тъмнокожите футболисти на Сасуоло Клод Аджапонг и Алфред Дънкан.

Поради тази причини ултрасите заеха мястото на южната трибуна, която пък е традиционната за агитката на Рома. Именно този факт е бил използван от тях, за да си направят безвкусната шега, свързана с Ане Франк и "джалоросите".

Очаква се от Италианския футболен съюз да започнат разследване на случая, което може да доведе до мачове при закрити врати за Лацио.

"Няма оправдание. Тези инциденти трябва да бъдат разглеждани с неодобрение, без никакви ако или но", заяви спортният министър Лука Лоти. "Сигурен съм, че отговорните лица ще внесат светлина какво се е случило и че отговорните затова ще бъдат бързо идентифицирани и наказани."

Тифозите на Лацио са направили стикери на Ане Франк и с фланелките на другите си съперници.

Стикерите с Ане Франк

Ане Франк е еврейско момиче, родено в Германия и прекарало по-голямата част от живота си в Холандия. По време на Втората световна война то се укрива от нацистите със своето семейство в Амстердам и води дневник, публикуван след края на войната. Тя умира в концентрационния лагер Берген-Белзен.