Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо на практика е осигурил първия летен трансфер на тима си. Изненадващо или не, това ще е сръбският национал Сергей Милинкович-Савич, пишат вкупом английските вестници в неделя. 

Според информацията, балканецът ще акостира на "Олд Трафорд" от Лацио срещу сериозната сума от 80 млн. паунда. Това ще го направи вторият най-скъп трансфер в историята на "червените дяволи" след Пол Погба, за когото бяха платени 89 млн. паунда на Ювентус. 

Топлата връзка за трансфера се оказа един от първите играчи, коитп Специалния купи в Челси преди 14 години, когато за първи път дойде в английския футбол. Става въпрос за Матея Кежман, който е личният агент на Милинкович-Савич. 

Бившият нападател е убедил протежето си, че трябва да играе за Юнайтед при Жозе, а в същото време англичаните ще платят откупващата му клауза и ще го привлекат. Сделката трябва да е официализирана още преди Световното. 

Сърбинът прави страхотен сезон в Рим, като има вече 13 попадения от началото на кампанията и заедно с Чиро Имобиле са в основата на добрите игри на "орлите" и шансовете им да играят в Шампионската лига.